Kistovi za šminkanje za početnike

Evo mene nakon tjedan dana, rekoh da napišem neki post kad već nisam u srijedu hehe. Uopće nisam imala pojma kako da nazovem ovaj post, tako da ako sam mu dala krivi naslov nemojte mi zamjeriti. Ukratko u ovom postu ću vam pisati o svim kistovima koji su vam potrebni za šminkanje, mislim na full face off makeup, shvaćate, oči i sve to.



Imajte na umu da je ovo moje osobno mišljenje i da su meni ovi kistovi must have, ali ako ih vi nemate i mislite da vam nisu potrebni nema veze jer svatko ima svoje mišljenje. Iskreno se nadam da ću nekome tko je u potrazi za kistovima za šminkanje pomoći da ne kupuje toliko puno nepotrebnih kistova. Nažalost, većina kistova koji su ovdje prikazani na slikama su iz određenih setova, ali uvijek možete pronaći slične. Eeeeeee, stvarno sam stavila kistove koji su meni must must have, htjela sam ih staviti još, ali ti kistovi nisu toliko potrebni za početnike. Većina kistova je multifunkcionalna. Potrebno vam je samo 11 kistova koje možete koristiti za sve moguće lookove (meni je to malo jer ih imam više od 60). Uz sve to, kistovi nisu niti skupi hehe. Ne znam točna imena svih kistova, pa ću ih sama imenovat ahah. Pa krenimo.

1.         Kabuki kist
Na slici je prikazan Essence kabuki kist, kojeg sam dobila na poklon još prošli Božić. Odličan multifunkcionalan kist. S njim stavljam puder u kamenu preko cijelog lica i koristim ga za blendanje rumenila/ bronzera.
2.         Spužvica
Riječ je o Real Techniques Complexion Sponge. Ajme meni, također multifunkcionalan proizvod. Ovu spužvicu koristim za sve i svašta. Prije uporabe ju svakako namočite. Koristim ju za korektor ispod očiju, tekući puder i kremasti contour, ali mislim da s njom možete staviti čak i kremasto rumenilo i kremasti hajlajter. Ovaj proizvod je vrijedan svake lipe i toplo vam ga preporučujem!
3. Zašiljeni kist hahah
Kada ne želim koristiti spužvicu, koristim ovaj kist za blendanje korektora ispod očiju i taj posao obavlja savršeno. Na slici je Style Master kist.

4. Ravno rezan kabuki kist
Ovaj kist koristim za stavljanje tekućeg pudera kada želim jače prekrivanje, s ovim kistom dobit ćete najveće moguće prekrivanje podloge dok će vam ona spužvica smanjiti nešto malo prekrivanje podloge. Na slici je Style Master kist.
5. Tapered hajlajter kist
Ovo je najbolji kist u mojoj cijeloj kolekciji. Koliko volim ovog kista, malo je riječi na ovome svijetu. Ovaj kist koristim za nanošenje hajlajtera i fiksiranje korektora ispod očiju s transparentnim puderom. Oh, najnajnajbolji kist ikada! Na slici je Style Master kist.

6. Kist za rumenilo
Na slici sam stavila kist koji nema puno dlaka na sebi tako da taj koristim za rumenila koja su jako pigmentirana, ali imate i onaj large contour kist koji je isto dobar za bilo koje rumenilo, ali toga nažalost nisam naslikala (taj kist bi bio dobar i za nanošenje bronzera). Na slici je Style Master kist iz nekog seta.
7. Veliki kist za blendanje
Prešli smo na oči hehe, ovaj kist je must have za bilo koji eye look. Ovaj kist koristim za blendanje sjenila, ali kada ne želim ono precizno blendanje (nemam pojma je li shvaćate što želim reći), koristim ga i na kraju kada sam završila look za all over blend tako da budem sigurna da sam sva sjenila dobro izblendala. Na slici je Emily 224 kist.
8. Kist za nanošenje sjenila
Nemam pojma kako da nazovem ovaj kist hahah. Riječ je o Emily 217 kistu. Ovaj kist je toliko multifunkcionalan. Možete ga koristiti za nanošenje sjenila preko cijelog kapka, ili u pregib kapka, a s ovim kistom možete i blendati sjenilo.
9. Kist za obrve
Ovaj kist je super za blendanje sjenila ili olovke koje ste nanijeli na obrve, ako popunjavate ili crtate obrve ovaj kist je must have!

10. Pencil kist
Ovaj kist je onaj mali precizni kist koji koristim kada želim staviti sjenilo jako precizno. Koristim ga još i ispod očiju. Riječ je o Alici brendu koji se može kupiti u Mulleru.

11. Kist za tuš i obrve
Ovaj kist je zakon! Riječ je o novom Essence kistu, koji ja koristim za obrve. Užasno je precizan i može poslužiti za nanošenje tuša (isprobano) i uz sve to jeftin je!


Nadam se da sam vam barem malo pomogla.

Posjedujete li koje od ovih kistova?



                 FACEBOOK . INSTAGRAM  . BLOGLOVIN . TWITTER

CONVERSATION

8 Comments:

  1. Imam i style master i emily kistove, super su :)

    ReplyDelete
  2. Imam Style Master i odgovara mi, odlican je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe baš mi je drago :)
      Meni su ti kistovi super!

      Delete
  3. Style Master kistovi su mi na wish isti, jedva cekam rodjendan da si ih narucim :D

    ReplyDelete
  4. Imam najviše Ecotools kistova i meni, kao amaterki su sasvim ok. Jedino nemam spužvicu, ali nabavit ću i nju

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spužvica je super, svakako preporučujem baš od Real Techniquesa! Probala sam i eBay verzije i Hello Beauty verziju, ali nijedan nije kao ovaj :)
      Iako nemam orginal Beauty blender ne sumnjam da mu je ovaj dobar suparnik :D

      Delete