DIY sivi ruž!

Bok ljudeki, danas imam za vas jedan DIY post, napokon! Znate ono kada vidite na Instagramu cure kako imaju prezakon ruževe sivih nijansa, najčešće mat. Eh, još da tog ima i kod nas nitko sretniji od mene hehe.

Nažalost, takve ruževe je teško nabaviti, a ako ih nekako naručite online poštarinu će vam masno naplatiti. Zato sam ja ovdje da spasim situaciju hehe. Neki dan sam se baš pitala mogu li ja sama napraviti svoj sivi ruž, a da pritom nije previše siv i da mi ne isušuje usne. Već sam negdje napisala da uvijek treba gledati izvan kutije, svaki proizvod je multifunkcionalan (ako vi to želite). Ukratko, postupak je prelagan. Prvo ću vam napisati što vam sve treba i nakon toga ću opisati što sam radila.

Što vam je potrebno?
-balzam za usne
-Maybelline Color Tattoo u nijansi Permanent Taupe (ili bilo koje kremasto sjenilo, a da je pritom hladne sive nijanse)
-olovka za usne
-kist za usne
DIY sivi ruž!
Postupak:
Prvo sam nanijela na usne balzam za usne u većim količinama (jer je moguće da će vam ovo isušiti usne, ali ništa strašno hehe). Nakon toga sam nanijela olovku za usne, koristila sam ovu Mulensa u nijansi 14 i stvarno nemam pojma od kuda mi ta olovka (prvi put čujem za tu marku haha), ali nijansa je strašna i btw. olovka klizi po usnama i stvarno je pigmentirana! Ako netko zna gdje ima kupiti ovih olovka neka mi javi, želim kupiti još barem 3 koliko su mi dobre. Prilično sam sigurna da sam ovu olovku kupila na početku moje makeup avanture i zamijenila sam ju za olovku za oči pa ju nisam koristila jer mi se nijansa nije svidjela (eh budale haha). Mrzim opisivati nijanse, ali rekla bih da je tamnija topla smeđa, ako želite da vam ruž bude više siv svakako koristite hladniju nijansu. Nakon toga sam uz pomoć kista za usne (ovdje sam koristila Essence kistić) stavila Color Tattoo na usne, a Emily 231 kist (o njemu sam pisala OVDJE) sam koristila da bih kremasto sjenilo nanijela na rubove usna i dobila preciznije nanošenje. 
DIY sivi ruž!
Na slici sam nanijela malo manji sloj sjenila, ali ako želite da vam se više istakne ta siva nijansa slobodno nanesite još jedan dodatan sloj. Sad, ovdje dolazimo do jednog problema. Probala sam ovako ostaviti kremasto sjenilo, ali ono je uporno ulazilo u borice i počelo mi isušivati usne. Zato sam na to dodatno nanijela sloj balzama i onda je sve bilo dobro. Pritom imajte na umu da vam ruž više ne bude mat, nego neki sjajni finiš. Ako baš želite mat efekt, koristite onaj trik s maramicom i puderom (ako ne znate o čemu pričam kliknite OVDJE). Sad vam prilažem slikicu gdje sam nanijela stvarno lagani sloj kremastog sjenila jer mi uopće ne stoji full siva boja. Imajte na umu da je ovo slikano vani gdje je sunce koje je toplo, pa nijansa djeluje toplije. Ono što je super na ovom ružu jest to što na svakome izgleda drugačije i u različitim prostorijama s različitim osvjetljenjima i podtonima svijetla ova nijansa ruža izgleda drugačije. To je to od mene!

Hoćete li isprobati ovaj DIY? Sviđa li vam se ovaj DIY?



                 FACEBOOK . INSTAGRAM  . BLOGLOVIN . TWITTER

CONVERSATION

10 Comments:

  1. zanimljivo, ovog sjenila se ne bih ni sjetila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je isto zanimljivo, ali na dobar način :)
      Pa to sjenilo mi je samno stajalo pa da mu nađem nekakvu namijenu ;)

      Delete
  2. Veoma kreativno. Pretpostavljam da bi ovo moglo sa bilo kojom kremastom senkom u bilo kojoj boji :D

    ReplyDelete
  3. Bas mi se dopada, a usne me pomalo podsecaju na Kylie Jenner :D Super ideja!

    ReplyDelete
  4. Uh predivna boja :D volim ovakve postove :)

    ReplyDelete
  5. BETON! :D

    Već sutra ću ovo da probam!!!!!!!!!!!! :D


    Usne su ti ses sesova!!! <3

    ReplyDelete